Vakantieweer: Zuidoost Frankrijk en Italië zomerse condities

Zweden

Zweden

Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden 

Wisselvallig weer met in het noorden van Noorwegen op zondag kans op natte sneeuwbuien. Omgeving Oslo de komende dagen eerst nog warm met temperaturen rond de 23 graden. Ook omgeving Jämtland blijft warm, maar op zondag veel regen. Geleidelijk in de loop van volgende week minder wisselvallig. 

Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk

Duitsland kent de komende dagen een duidelijke grens van mooi en wisselvallig weer. Het warmst is het in het oosten en zuidoosten van Duitsland met daar temperaturen van rond de 25 graden. Onstabiel is het wel met vooral op maandag forse onweersbuien in de regio’s Saarland, Baden-Wurttemberg en Beieren. Het westen van Oostenrijk is eerst nog wisselvallig, later warmer met in het hele land temperaturen tussen de 23 en 31 graden. Alpenkant van Oostenrijk blijvend wisselvallig de komende dagen.

Spanje en Portugal

De kant van de Pyrénéen blijft vooralsnog wisselvallig en minder zacht met 14 tot 17 graden. Op de Spaanse Costa’s af en toe een bui, maar wel warm met 25 graden. Zuid-Spanje in de loop van volgende week temperaturen richting de 30 graden. Dit is ook het geval voor de zuidkant van Portugal.

Frankrijk – regio Midi-Pyrénées en Aquitaine

Het blijft wisselvallig en koel met 16 graden in de regio Aquitaine. Midi-Pyrénées daarentegen zonnig en slechts een enkele (onweers)bui. Temperaturen daar rond de 23 graden. Op maandag in de gehele regio kans op stevige regen- en onweersbuien. Daarna geleidelijk herstel naar het huidige weerbeeld.

Nice, Frankrijk

Nice, Frankrijk

Frankrijk – regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en Languedoc-Roussillon

Meest gunstige regio in Frankrijk voor mooi weer de komende dagen. Temperaturen liggen vooral in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur rond de 25 graden. Flink wat zon en slechts een kleine kans op een bui. Enkel op dinsdag tijdelijk meer wind in de omgeving van Nice.

Italië 

Vrij rustig weer. Zowel aan de west- en oostkust van Italië zonnige condities en slecht licht wisselvallig. Temperaturen meest tussen de 23 en 31 graden.

Griekse Eilanden

De komende dagen ligt Griekenland onder een omvangrijk hogedrukgebied. Enkel op zondag trekt er een storing over die voor wat bewolking gaat zorgen boven het noorden van Griekenland. Temperaturen liggen rond de 29 graden.

Share Button