Wie is Steyn?

Als 12 jarige vond ik alles wat maar met het weer te maken heeft interessant. Kocht een weerstation om de weersgesteldheid in de gaten te houden zoals wind, temperatuur en neerslag. Op de middelbare school was ik dan ook altijd diegene die een plekje naast het raam moest hebben om voortdurend een blik naar buiten te werpen.  In het najaar van 2008 besloot ik om de redactie van de lokale krant ‘Drenthe Journaal’ een mail te sturen met daarin de vraag of ze belang hadden bij een wekelijks weerbericht. Toentertijd was hier nog geen ruimte voor, maar een interview was wel mogelijk. Het werd pas echt leuk toen de lokale omroep van Assen, toen nog Radio Assen, mij benaderde om de weerberichten tweemaal per week te verzorgen. Later kwam daar de Bollenstreek omroep uit Noordwijk nog eens bij. Jeroen Willems, journalist van RTV Drenthe, liet de bal verder rollen. Hij maakte een televisie item, maar werd uiteindelijk ook opgepakt door het NOS Jeugdjournaal en Hart van Nederland. Vanaf die tijd tot en met nu is er veel veranderd.

Naamloos-3

Eigen stijl
Landelijke stations kwamen erachter wie Steyn was. In het najaar van 2009 mocht ik als ‘weermannetje’ live de weerberichten verzorgen voor 3FM bij Giel Beelen in de show, als vervanging van ‘Opa Beelen’. Het hield niet op, want in het najaar van 2010 mocht ik tijdens het televisieprogramma ‘Zapplive’ vertellen over mijn carrière als jong aanstormend weertalent. Het weer wilde ik tevens gaan vastleggen, maar wel door middel van een unieke en eigen stijl. Ik vind het leuk om een ‘verhaal’ te vangen tijdens het maken van een foto. Een foto met betekenis waar mensen in worden genomen.

Bredere kwaliteiten
In het voorjaar van 2014 ben ik mij wat meer gaan uitvlakken. Ik wilde mijn verdere kwaliteiten tonen aan een breder publiek. Zo heb ik tijdens mijn stage bij Radiocoach in Hilversum producties mogen doen bij radiostations als 538, SLAM!FM en Qmusic. De volgende stage werd nog interessanter toen ik als assistent producer aan de slag mocht voor het kinderprogramma van Nederland: ‘Checkpoint’ op NPO 3. Het programma waarin presentator Klaas van Kruistum allerlei experimenten uitvoert met zijn testteams. Dit programma werd in het zelfde jaar bekroond met een Gouden Stuiver tijdens het nationale Televiziergala.

Naast mijn opleiding journalistiek en fotografie op het ROC Friese poort in Drachten, verzorg ik tegenwoordig wekelijks de weerbulletins voor het programma ‘WNL wakker’ NPO radio1 en KRO’s ‘The Real Mackay’ op NPO radio6.